ep contacto
Stefani Reynolds - Archivo

El dòlar s'ha girat a la baixa durant la sessió europea d'aquest dijous, a mesura que els inversors han anat digerint el missatge de la Reserva Federal dels EUA (Fed), amb menys ganes de flexibilitzar les condicions monetàries del que s'esperava. Els experts també destaquen el missatge de divisió i incertesa que ha deixat el banc central, cosa que ha provocat caigudes en el 'bitllet verd' davant els seus principals rivals.

El banc central presidit per Jerome Powell va retallar els interessos aquest dimecres per segona vegada consecutiva per respondre precisament a l'"augment de les incerteses" sobre l'economia, però al mateix temps va mostrar una enorme divisió sobre la futura senda de la seva política monetària. Tot i que el banc central no ha donat senyals que es plantegi més retallades, la moneda ha acabat cedint terreny i tant l'euro com el ien s'aprecien. La divisa europea s'enfila fins als 1,1050 dòlars per euro, mentre la nipona ha tocat els 107,79 iens per dòlar.

Els analistes, però, minimitzen aquesta retallada i consideren que la moneda dels EUA se segueix mantenint ben apuntalada. "A curt termini, aquest tall agressiu encara hauria sostenir el dòlar, ja que el camí de les taxes d'interès esbossat per la Fed no està a prop del preu que descompten els mercats", va dir John Veils, estrateg de divises i macro d'Amèrica en BNY Mellon.

De fet, en l'encreuament amb el dòlar, l'anàlisi tècnica suggereix que "la zona de control per dalt en nombres rodons la situem als 1,1100 dòlars", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. Així, "un tancament per sobre ens estaria confirmant una petita figura de volta en doble vall, amb objectiu mínim teòric als aprox. 1,1250 dòlars", assenyala aquest expert. Això sí, "si es confirma, estem parlant d'un rebot (fase de reacció) dins d'una impecable tendència baixista de fons. Per sota, per la banda dels suports, els mínims anuals, als 1,0924 dòlars".

contador