• La pujada de l'actiu virtual s'alimenta per la incertesa política
cbbitcoin2ee

El bitcoin recupera la seva lluentor i encadena vuit dies seguits de guanys que han elevat el seu preu, de nou ,sobre la marca dels 1.000 dòlars per unitat. La criptodivisa s'ha catapultat un 15% des del passat 31 de gener i té ganes d'estendre el seu ral·li fins als màxims aconseguits al gener, en els 1.167 dòlars.

L'avanç de la moneda, que el seu màxim històric segueix sent el del 2013, en els 1.216,73 dòlars, arriba després d'una agitada arrencada d'any. La criptodivisa va avançar un 20% en els primers dies del 2017, afegint aquests guanys al 120% d'augment acumulat en 2016, la qual cosa converteix a l'actiu virtual en la moneda que millor es va comportar en l'exercici passat, per sobre de qualsevol divisa tradicional -recolzada per un banc central-.

No obstant això, després el seu preu es va desplomar un 35%, fins a un sòl en els 750 dòlars, danyada per les notícies que les tres majors cases de canvi xineses començarien a carregar una comissió per les transaccions. Cal assenyalar que Xina pràcticament ha monopolitzat el mercat de la moneda virtual estel en els últims mesos, aconseguint una quota del 90% de mercat.

Noticias relacionadas