cbbitcoin31

El bitcoin ha vuelto a macar un nuevo máximo histórico, después de dispararse su precio por encima de los 1.400 dólares, a causa del crecimiento en la demanda de esta moneda virtual en Japón. La cotización de la ciberdivisa ha superado su anterior récord en más de 100 dólares y ha experimentado un incremento de casi un 5% este martes, hasta los 1.457 dólares según la casa de cambio europea Bitstamp.

Des de divendres passat, el valor de l'actiu online s'ha catapultat, acumulant un rècord darrere l'altre, impulsat per l'increment de les transaccions al Japó on aquesta moneda ha rebut un nou status administratiu i ha passat a ser considerada un mitjà legal de pagament. Informa 'Reuters' que la web Cryptocompare ha registrat una pujada d'un 50% en el volum d'operacions durant les últimes 24 hores a les principals cases de canvi nipones.

El preu actual ha elevat també el valor total de tots els bitcoins en circulació a 25.000 milions de dòlars

El preu actual ha elevat també el valor total de tots els bitcoins en circulació a 25.000 milions de dòlars, augmentant la seva capitalització de mercat al nivell d'una gran empresa, comenta l'agència de notícies.

L'últim auge de la divisa digital ha impulsat també altres monedes com el Ether que també ha marcat un nou rècord històric en 75 dòlars.

AUGE DEL BITCOIN EN 2017

Després d'aconseguir un rècord al gener, el preu de la criptomoneda languideció durant diverses setmanes fins a tornar a disparés al març, abans del dictamen de la Comissió del Mercat de Valors nord-americà (O.S. Securities and Exchange Commission -SEC-) sobre el qual podria haver estat el primer fons cotitzat (ETF) de bitcoins.

Però els bessons Cameron i Tyler Winklevoss no van aconseguir l'aprovació del regulador nord-americà i el preu de la criptodivisa es va desplomar fins a nivells per sota dels 1.000 dòlars en algunes cases de canvi.

Després d'aconseguir un sòl en la seva cotització en els 891,51 dòlars el 25 de març, el preu de la moneda virtual va reprendre el seu ascens, pujant a nous màxims de 1.335,56 dòlars el 27 d'abril, 1.343.59 dòlars, el 28 d'abril i $ 1.348,65 dòlars el 30 d'abril.

Alguns analistes també han atribuït l'escalada dels preus per una sol·licitud de la casa de canvi BATS que la Comissió de Valors dels Estats Units revisi la seva decisió de març de no aprovar el ETF de bitcoins dels germans Winklevoss.

Noticias relacionadas

contador