dolar divisa eeuu portada

El dòlar ha aconseguit aturar una ratxa perdedora de dues setmanes i mitja, després de cert alleugeriment insuflat al mercat de les divises per l'excel·lent dada d'ocupació del mes de gener. No obstant això, en el seu encreuament contra el dòlar, es manté pla als 1,1450 dòlars, incapaç de revertir del tot la pressió baixista que els inversors mantenen sobre la moneda després del missatge de la Reserva Federal dels EUA (Fed) de la setmana passada.

Just quan l'euro tractava d'igualar el màxim de gairebé tres setmanes de dijous passat, per sobre dels 1,15 dòlars, el nombre de nòmines no agrícoles del primer mes de l'any, per sobre dels 300.000 nous llocs de treball, va limitar les vendes en el 'bitllet verd'. Però la recuperació ha tingut poc recorregut, ja que l'euro es canvia de mans tot just un 0,5% per sota de la recent fita i els experts coincideixen a assenyalar que, si bé, les bones dades macro ajuden a alleujar les preocupacions sobre l'economia dels EUA a curt termini, poc poden fer per frenar la debilitat del dòlar.

A la dada d'ocupació es va sumar també el repunt en l'ISM manufacturer, però aquest exercici, que "mitiga a curt termini el pessimisme que es desprèn del missatge més cautelós de la Fed", indiquen els experts de MUFG Bank, "serà insuficient per disparar un gir alcista sostingut en el temps", afegeixen.

La Fed ha assenyalat fermament que planeja mantenir les taxes als nivells actuals i ha rebaixat el seu biaix d'alça de tipus, de manera que "es requerirà molt més que un parell d'informes de dades econòmiques més sòlides dels EUA per fer que el mercat descompti més increments de tipus", asseguren els analistes de l'entitat nipona.

De fet, segons Marshall Glitter, analista d’ACLs Global "el principal canvi que s'ha produït en les expectatives del mercat entre el tancament de dijous i el tancament de divendres es deu a una menor probabilitat d'una retallada de taxes, no una major probabilitat d’una alça de les taxes". Per aquest motiu, l'índex del dòlar es va situar als 95,70 punts i, amb una alça del 0,1%, ha limitat caigudes de dues setmanes.

A més, segons els càlculs de Reuters i les dades de la Commodity Futures Trading Commission, les últimes dades de posicionament van mostrar que els especuladors van elevar les seves apostes netes llargues en el dòlar nord-americà al seu nivell més alt des de desembre de 2015.

Noticias relacionadas

contador