cbamalasia

Les eleccions generals a Malàisia de la setmana passada, que van acabar amb el regnat del govern que havia dirigit el país asiàtic durant sis dècades, han deixat notar els seus efectes a les borses locals aquest dilluns, quan han reprès la seva activitat després de dues jornades tancades. La fortíssima volatilitat imperant ha acabat impulsant el principal índex de la regió, que ha acabat amb un auge del 0,66%, després d'obrir amb una caiguda del 3%. El ringgit, però, cotitza en mínims de quatre mesos.

Després que dimecres passat la coalició opositora de Mahathir Mohamad fes fora la coalició de partits que ha governat al país des de la seva independència el 1957, les autoritats van decidir ampliar el festiu després de les eleccions dues jornades més. Però es presagiava que aquesta no anava a ser una sessió tranquil·la després que als EUA, el fons més operat de valors malais caigués un 6% dimecres, encara que va tancar la setmana amb una remuntada de l'1% després de la caiguda.

Les compres a Malàisia van ser liderades per fons locals recolzats pel govern, segons els analistes i els banquers d'inversió. Els vehicles administrats per l'estat són actors clau als mercats financers del país i amb freqüència donen suport a accions específiques recolzades pel govern, o en ocasions tot el mercat, quan hi ha una gran pressió de venda.

"Creiem que qualsevol onada de vendes pot ser breu i oferir oportunitats", segons analistes de AllianceDBS Research. Tot i això, "als inversors no els agrada la incertesa i els primers 100 dies seran crucials per al nou govern de coalició", afegeixen des de Nomura Securities.

El ringgit ha deixat notar els efectes del resultat a les urnes i ha cedit un 0,9% fins al canvi dels 3,895 ringgits contra el dòlar. La divisa del país es canvia de mans en mínims de quatre mesos aquest dilluns.

GUANYS ALS MERCATS

A la resta de les borses continentals, s'ha imposat el verd aquest dilluns. El Nikkei avança un 0,47%, a la Xina continental, Xangai i Shenzhen deixen un auge del 0,34% i del 0,18%, però és el Hang Seng de Hong Kong que lidera els guanys, amb un increment de l'1,35%.

El Kospi sud-coreà acaba pla, mentre que al Pacífic, Austràlia i Nova Zelanda pugen un 0,31% i un 0,42%. Tailàndia avança un 0,40%, mentre Singapur acaba pla.

Noticias relacionadas

contador