cb banco china

Les borses del continent asiàtic majoritàriament deixen guanys aquest dilluns, encoratjades per la confiança que totes les economies s'endinsen en els plans de desescalada del confinament i després de les promeses del Banc Popular de la Xina de més estímuls per impulsar el creixement. Amb tot, el compost de Shenzhen és un dels pocs que se tanca en roig, amb caigudes marginals de vora un 1%.

El diumenge, el banc central del gegant asiàtic va anunciar la seva intenció d'endegar polítiques més potents per contrarestar la caiguda del creixement xinès després de la pandèmia de COVID-19. En una declaració que els analistes han equiparat a la de la Fed, el supervisor monetari va declarar al seu informe trimestral que es concentraria en el creixement i l'ocupació, entre d'altres coses. Alhora, va indicar que mantindria una política monetària "normal", “la qual cosa implica que la flexibilització quantitativa no es troba al llibre de jugades del banc central xinès”, assegura Jeffrey Halley, analista d'Oanda. “Això, per descomptat, no significa que les taxes d'interès no puguin ser molt més baixes del que són avui”, agrega.

Les accions de la Xina continental no han reflectit del tot l'optimisme, amb caigudes a Shenzhen i pujades marginals a Xangai. L'Hang Seng d'Hong Kong, en canvi, va liderar els guanys entre els principals mercats de la regió, creixent un 1,72%.

El Kospi de Corea del Sud, en canvi, va tancar amb pèrdues després que les autoritats ordenessin el tancament de més de 2.100 locals d'oci nocturn, com són discoteques, clubs i bars de la ciutat de Seül, després que s'hagi detectat un repunt de desenes de contagis relacionats amb la reobertura el cap de setmana passat d'aquests negocis al conegut barri d'Itaewon.

Al Japó, el Nikkei 225 va pujar 1,41% durant el comerç de la tarda, com l'índex Topix, que va créixer un 1,64%. També les accions d'Austràlia van cotitzar en territori positiu, amb l'ASX 200 guanyant 1,48%.

Noticias relacionadas

contador