evergrande portada
17.746,91
  • 95,76
  • 0,54%

Les bones notícies que arriben des d'Evergrande han impulsat les borses del continent asiàtic que han deixat avenços aquest dijous mentre els inversors mantenen tota la seva atenció en la situació al voltant del colós immobiliari xinès.

La borsa de Hong Kong ha obert aquest dijous després del festiu de la passada sessió i Evergrande ha arribat a pujar més d'un 30%, tot i que ha reduït les seves alces al 10%. El principal motiu del rebot és l'anunci, fet ahir, dimecres, que la seva major filial pagarà avui un cupó de bons en iuans, encara que no se sap si podrà fer front al pagament dels interessos dels bons en dòlars. L'índex Hang Seng ha pujat un 0,69% després de les pèrdues sofertes a principis de la setmana.

Les accions d'altres promotors immobiliaris xinesos que cotitzen a Hong Kong també han deixat notar la recuperació: la China Vanke s'ha disparat un 4,75%, mentre que Sun Hung Kai ha pujat gairebé un 1%. Country Garden s'ha disparat un 7,57%.

Per la seva banda, les accions d'HSBC que cotitzen a la ciutat autònoma han avançat un 2,06%. Aquests guanys s'han produït després que el conseller delegat d'HSBC digués que no veu un impacte directe dels problemes de deute d'Evergrande al prestador, segons Reuters.

Les accions de la Xina continental també han tancat en verd, amb el compost de Xangai pujant un 0,58%, mentre que el component de Shenzhen ha avançat un 0,782%. El Kospi de Corea de Sud, que tornava a cotitzar després de les vacances de principis de setmana, ha baixat un 0,37%. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,98%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,5%.

Els mercats japonesos estan tancats dijous.

Noticias relacionadas

contador