evergrandecomp

La borsa de Hong Kong ha obert aquest dijous després del festiu de la passada sessió i Evergrande ha arribat a pujar més d'un 30%. El principal motiu del rebot és l'anunci, fet ahir, dimecres, que la seva major filial pagarà avui un cupó de bons en iuans, encara que no se sap si podrà fer front al pagament dels interessos dels bons en dòlars.

La preocupació entorn de la promotora immobiliària s'està relaxant. Es creu que el Govern xinès acabarà controlant la situació. A més, el president d'Evergrande, Hui Ka Yan, ha dit que la companyia s'està esforçant per garantir el lliurament de propietats i seguir amb els seus projectes.

"L'empresa farà tot el possible per reprendre el treball i la producció", ha indicat. "La prioritat és ajudar els inversors a canviar els seus productes (...) instem els executius de l'empresa a garantir la qualitat del lliurament de propietats", ha afegit.

D'altra banda, els títols de l'empresa d'inversions Chinese Estates, que cotitzen també a Hong Kong, s'han disparat un 15% aquest dijous després que la companyia, un dels principals inversors d'Evergrande, hagi anunciat els seus plans de desfer-se de la seva participació en la promotora.

Chinese Estates ha informat que ha venut més de 108 milions d'accions de China Evergrande Group -que representen al voltant del 0,82% del capital social- entre el 30 d'agost i el 21 de setembre. Les accions es van vendre a un preu mitjà d'aproximadament 2,26 dòlars de Hong Kong.

El holding d'inversions també va detallar els seus plans de sol·licitar l'aprovació dels accionistes per a la possible alienació de les accions restants de Chinese Estates en China Evergrande Group, que representen al voltant del 5,66% del capital social.

Noticias relacionadas

contador