dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Les accions de la regió Àsia-Pacífic han deixat pujades aquest dimarts, durant una sessió plena de referències macroeconòmiques, ja que el Banc de la Reserva d'Austràlia ha apujat els tipus d'interès en línia amb les expectatives i s'han conegut les enquestes PMI de serveis a la Xina i al Japó.

El Kospi sud-coreà ha pujat un 1,13% i el Kosdaq ha avançat un 2,96%. SK Hynix ha pujar un 3,25% i Naver, un 3,19%. El Nikkei 225 del Japó ha guanyat un 0,67%, mentre que l'índex Topix ha pujat un 0,2%. L'activitat dels serveis al Japó es va expandir al ritme més ràpid des de l'octubre del 2013, segons l'índex final al Jibun Bank Japan Purchasing Managers' Index. L'índex va pujar fins als 54, enfront dels 52,6 de maig.

L'activitat del sector dels serveis a la Xina també va créixer, segons l'índex de gestors de compres de serveis Caixin. L'índex va pujar fins als 54,5 al juny, enfront dels 41,4 de maig, gràcies a la relaxació de les mesures Covid. Amb tot, els mercats de la Xina continental s'han resistit a la tendència. El Shanghai Composite ha baixat un 0,19% i el Shenzhen Component, un 0,7%.

Aquesta matinada també ha estat notícia que la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, i el viceprimer ministre xinès, Liu He, han mantingut una trucada virtual dimarts per discutir qüestions macroeconòmiques.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha retallat els guanys anteriors i ha pujat un 0,57%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,41%.

El Banc de la Reserva d'Austràlia ha pujat avui els tipus d'interès en 50 punts bàsics, fins a l'1,35%, tal com estava previst. El dòlar australià ha caigut després de l'anunci de la decisió de l'RBA, i ha cotitzat per darrera vegada als 0,6857 dòlars.

Noticias relacionadas

contador