dl beijing china peoples republic of china prc city asia sunset skyline pb
Sharecast / Jeremy Zhu via Pixabay

Les accions de la regió Àsia-Pacífic han deixat alces dijous, després de la decisió de la Reserva Federal dels Estats Units de pujar els tipus d'interès en mig punt percentual, la pujada més gran en dues dècades.

Les accions de la Xina continental s'han situat en territori positiu en reprendre l'activitat després dels dies de vacances. L'índex compost de Xangai ha guanyat un 1,11%, mentre que el component de Shenzhen s'ha recuperat de les pèrdues anteriors i ha pujat un 1,06%.

L'activitat del sector dels serveis a la Xina encara es va contreure més a l'abril, segons ha mostrat dijous una enquesta del sector privat. L'índex de gestors de compres (PMI) de serveis Caixin va baixar a 36,2 a l'abril, per sota de la lectura del 42 de març. La marca de 50 punts a les lectures del PMI separa el creixement de la contracció. Les lectures del PMI són seqüencials i representen l'expansió o contracció mes a mes.

Les dades publicades durant el cap de setmana també van mostrar que l'activitat de les fàbriques xineses es va contreure a l'abril, ja que els tancaments de Covid van afectar la producció industrial.

L'índex Hang Seng de Hong Kong també ha pujat un 0,66%. Les accions de JD.com i Bilibili han saltat un 2,17% i un 5,5%, respectivament. Les dues empreses han estat afegides per la Comissió del Mercat de Valors dels EUA a una llista d'empreses que corren el risc de ser excloses de la llista de les borses dels Estats Units.

A l'Índia, el Nifty 50 ha pujat un 0,98%, mentre que el BSE Sensex ha guanyat a prop d'un 1%. Aquests moviments s'han produït després que el Banc de la Reserva de l'Índia pugés el tipus d'interès principal en una reunió de política monetària fora de cicle. El banc central indi ha apujat dimecres el tipus repo -el tipus a què l'RBI presta als prestadors comercials- del 4% al 4,4%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,63%, mentre que l'índex més ampli d'MSCI d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha guanyat al voltant d'un 1%.

Els mercats del Japó i Corea del Sud estan tancats dijous.

Noticias relacionadas

contador