didi 20211203130617

Els títols del gegant xinès del transport Didi estan caient amb força a la preobertura de Wall Street (-6%) després que l'empresa hagi anunciat que està sent investigada per la Comissió de Valors dels EUA (SEC) en relació amb la seva OPV de 2021.

"Després de la nostra OPV als Estats Units, la SEC es va posar en contacte amb nosaltres i va fer investigacions en relació amb l'oferta", ha explicat Didi en una presentació recollida per Bloomberg. "Estem cooperant amb la investigació, subjectes a l'estricte compliment de les lleis i regulacions aplicables de la PRC. No podem predir el moment, el resultat o les conseqüències d'aquesta investigació".

Didi va llançar una OPV de 4.000 milions de dòlars als Estats Units al mes de juny passat. Però, poc després, les autoritats xineses van anunciar que estaven investigant l'empresa per la suposada violació de les lleis de privadesa de dades i seguretat nacional i van bloquejar la descàrrega de l'aplicació de Didi als nous usuaris. Això es va produir enmig d'un impuls per part de la Xina per frenar les sortides a borsa de les empreses xineses a l'estranger, i també entre les mesures adoptades pels reguladors nord-americans contra les empreses xineses que no compleixen les normes d'auditoria dels Estats Units.

Al desembre, Didi va comunicar que planeja deixar de cotitzar a la Borsa de Nova York i fer-ho només a Hong Kong. Els accionistes han de votar sobre l'exclusió de la borsa el 23 de maig.

Noticias relacionadas

contador