china dl flag asia
Pixabay

Modern Land s'ha convertit en la quarta empresa immobiliària xinesa a no complir un termini de pagament del seu deute a l'estranger. L'empresa, amb 21 anys d'història, centrat en projectes ecològics, no ha tornat un bo de 250 milions de dòlars que vencia dilluns, cosa que se suma a una sèrie d'impagaments d'empreses immobiliàries xineses.

En un comunicat emès dimarts, l'empresa, amb seu a Pequín, ha atribuït l'impagament a una falta de liquiditat inesperada causada per "factors com l'entorn macroeconòmic, l'entorn del sector immobiliari i la pandèmia del virus Covid-19".

"Encara que la quantitat és petita, relativament, la preocupació pel sector immobiliari a la Xina sembla pesar avui en el sentiment d'Àsia. Evergrande, el centre de la tempesta immobiliària de la Xina, té un venciment del període de gràcia per a un altre pagament el dia 29, i els nervis estaran tensos fins que faci, o no, el pagament", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

La setmana passada, el pes pesant del sector, China Evergrande Group, va evitar inesperadament el default en pagar 83,5 milions de dòlars d'interessos als tenidors de bons internacionals poc abans que s'esgotés un període de gràcia de 30 dies. Durant el cap de setmana, Evergrande va dir que s'havien reprès les obres d'alguns dels seus projectes paralitzats. Però altres rivals més petits no han pagat als inversors el que s'ha promès, com Fantasia Holdings Group Co., China Properties Group Ltd. i Sinic Holdings (Group) Co.

Noticias relacionadas

contador