cbciudades tokio sh11

Els preus subjacents al consumidor a la capital del Japó, Tòquio, que es consideren un indicador de la inflació a nivell nacional, es van disparar un 2,8% al setembre respecte a l'any anterior, màxims des del 2014. Aquest indicador supera l'objectiu del 2% del banc central per quart mes consecutiu.

Les dades han reforçat les expectatives del mercat que la inflació subjacent dels consumidors a nivell nacional s'acostarà al 3% als propers mesos i poden posar en dubte l'opinió del Banc del Japó que els augments de preus recents impulsats pels costos seran temporals.

L'índex de preus al consum (IPC) bàsic de Tòquio, que inclou els productes petrolífers, però exclou els preus dels aliments frescos, ha estat en línia amb la previsió mitjana del mercat i ha seguit un augment del 2,6% a l'agost. Ha igualat l'augment del 2,8% del juny del 2014.

Els preus van pujar en una àmplia gamma de béns i serveis, des de les factures d'electricitat i la xocolata fins al sushi i les factures d'hotel, segons les dades de dimarts, cosa que indica que un nombre més gran d'empreses estaven traslladant l'augment dels costos de les matèries primeres a les llars.

Noticias relacionadas

contador