japon la contraction de l economie au premier trimestre revue a la baisse a 3 9

L'IPC del Japó es va mantenir per sobre de l'objectiu del 2% del banc central per tercer mes consecutiu al juny, ja que l'economia es va enfrontar a la pressió dels alts preus mundials de les primeres matèries que han fet pujar el cost de les importacions del país.

L'índex de preus al consum bàsic de tot el país, que exclou els costos volàtils dels aliments frescos, però inclou els de l'energia, va pujar el 2,2% al juny respecte a l'any anterior, segons dades del govern.

Les dades, que han coincidt amb la previsió mitjana del mercat, han significat que la inflació s'ha mantingut per sobre de l'objectiu del 2% del Banc del Japó per tercer mes consecutiu. És una dada que segueix les pujades del 2,1% registrades al maig i l'abril.

La lectura de l'IPC que elimina els costos volàtils dels aliments i el combustible, va pujar un 1,0% al juny respecte a l'any anterior, taxa que suposa la pujada més gran des del febrer del 2016.

S'espera que l'augment dels preus dels combustibles i dels aliments, atribuït en part a la invasió russa d'Ucraïna iva un ien fortament debilitat que infla els costos d'importació, mantingui la inflació subjacent dels consumidors japonesos per sobre de l'objectiu del Banc del Japó durant la majoria d'aquest any, segons els analistes.

Noticias relacionadas

contador