chinacbtecnologia11

Les activitats del sector serveis de la Xina tornen lentament a la normalitat durant el mes de novembre a causa de les creixents pressions inflacionistes i d'alguns brots localitzats de la Covid-19 que es produeixen a regions del país a petita escala, segons les dades mostrades per l'enquesta privada.

L'Índex de Gestors de Compres (PMI) de Caixin, un grup de mitjans del país asiàtic, va caure a 52 punts al novembre, situant-se a l'octubre a 53,8 punts.

Tot i això, es va mantenir per sobre dels 50 que separa el creixement de la contracció mensual. Els experts diuen que el sector serveis xinès ha estat el més lent a recuperar-se de la pandèmia, si ho comparem amb la seva manufacturació.

A més, el sector serveis és més vulnerable als brots esporàdics de la Covid, i no permet ser positius pel que fa al consum dels propers mesos.

LA INFLACIÓ XINESA PUJA LENTAMENT, PERÒ EL BANC CENTRAL XINÈS ÉS CAUTELÓS

La inflació continua pujant pràcticament a tot el món, i la Xina no se n'ha alliberat. Els preus de consum segueixen pujant lentament per dissetè mes consecutiu i el ritme al qual ho fa ha augmentat a causa del preu de les matèries primeres i el problema del transport marítim i el seu encariment també, fent pujar el cost de la mà d'obra.

A les fàbriques, la inflació va assolir a l'octubre el seu nivell més alt en 26 anys, fet que va reduir encara més els marges de benefici dels productors i va augmentar la preocupació per l'estanflació. Per tant, fonts polítiques afirmen que el banc central de la Xina probablement actuarà amb cautela a l'hora de flexibilitzar la política monetària per impulsar l'economia.

"Els responsables polítics haurien de donar suport a les petites i mitjanes empreses. També han de prestar atenció a problemes que inclouen l'ocupació, el limitat creixement dels ingressos a la llar i el baix poder adquisitiu dels consumidors", va dir Wang Zhe, economista sènior de Caixin Insight Group.

Noticias relacionadas

contador