microchips dl semiconductor technology chip chips processor
Pixabay

Fortes caigudes per als fabricants de xips i semiconductors a la Xina i Hong Kong dilluns, com a reacció als nous controls a l'exportació publicats pel govern dels EUA divendres passat, entre els quals s'inclou una mesura per impedir l'accés de la Xina a determinats xips semiconductors fabricats a qualsevol part del món amb equips nord-americans.

Les accions dels gegants tecnològics xinesos Alibaba Group i Tencent, així com les dels fabricants de xips, s'han desplomat. La borsa de Hong Kong s'ha enfonsat més d'un 2% i l'índex Hang Seng Tech, un 3,46%. El fabricant de xips més gran de la Xina, Semiconductor Manufacturing International Corporation ha caigut fins a un 5,23%, mentre que Hua Hong Semiconductor ha caigut més d'un 10% i Shanghai Fudan Microelectronics Company s'ha desplomat fins a un 24,6%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha perdut un 0,39% en tornar al comerç després de les vacances de la Setmana Daurada i el component de Shenzhen ha caigut al voltant d'un 1%. L'índex CSI 300, que recull els valors cotitzats més grans al continent, ha baixat un 0,9%.

Les normes inclouen el bloqueig dels enviaments d'una àmplia gamma de xips per utilitzar-los en els sistemes de supercomputació xinesos dels quals depenen les nacions de tot el món per desenvolupar armes nuclears i altres tecnologies militars.

El conjunt de mesures podria suposar el canvi més gran en la política nord-americana d'enviament de tecnologia a la Xina des de la dècada de 1990. Si són efectives, podrien perjudicar la indústria xinesa de fabricació de xips en obligar les empreses nord-americanes i estrangeres que utilitzen tecnologia dels Estats Units a tallar el suport a algunes de les principals fàbriques i dissenyadors de xips de la Xina.

ALTRES BORSES ASIÀTIQUES

En altres llocs, l'S&P/ASX 200 ha baixat un 1,34%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 1,46% a la baixa. Els mercats del Japó, Corea del Sud, Taiwan i Malàisia estan tancats per vacances dilluns.

Noticias relacionadas

contador