dl china market trading food vendors street peoples republic of china beijing business pb
Sharecast / GuangWu Yang via Pixabay

L'índex de gestors de compres de serveis Caixin es va situar en 49,3 punts al setembre, segons un informe publicat dissabte, fet que suposa una forta caiguda respecte als 55 punts d'agost i indica que l'activitat d'aquest sector ha entrat a contracció.

La marca de 50 punts separa el creixement de la contracció. Les lectures del PMI comparen l'activitat d'un mes a un altre.

L'informe assenyala que les restriccions de Covid han fet que l'activitat dels serveis a la Xina es contregui al setembre per primer cop des del maig.

"Les empreses que van informar de la reducció de l'activitat van comentar amb freqüència que la pandèmia i les subsegüents mesures per contenir el virus havien restringit les operacions i havien pesat sobre la demanda al setembre", assenyala el comunicat de Caixin.

L'activitat empresarial del sector serveis va caure al nivell més baix des del maig, i el descens més pronunciat des del març, l'inici del brot d'òmicron. Les noves comandes i l'activitat futura també van experimentar grans descensos, ja que les noves comandes van tornar a situar-se per sota de 50 per primera vegada des del maig, i la cartera de comandes també va baixar lleugerament; en conjunt, "això suggereix un nou descens de l'activitat a l'octubre", comenten els experts de Pantheon Macroeconomics.

L'índex de preus de producció va pujar a 51,0 al setembre, des de 50,2 a l'agost, el nivell més alt des d'abril, cosa que suggereix un repunt de la inflació dels serveis malgrat la feblesa de la demanda, amb els costos de les primeres matèries i de la mà d'obra repercutits, segons sembla, en els consumidors. La inflació dels costos dels insums, però, es va moderar lleugerament, i no esperem un augment sostingut o important de la inflació subjacent mentre continuïn vigents les restriccions de la taxa zero. La primera relaxació –però no l'abandonament de la política– no arribarà fins al novembre.

Noticias relacionadas

contador