shinzo abe

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha declarat aquest dilluns que va mantenir una reunió molt "constructiva" sobre matèria comercial amb el president nord-americà aquest diumenge, una trobada que s'ha produït dies abans de la segona ronda de negociacions programada entre les dues potències aquesta setmana.

Abe, que es troba a Nova York amb motiu de la 73º Assemblea General de Nacions Unides, ha assegurat que van parlar sobre comerç i inversió, alhora que ha reafirmat el seu compromís amb la desnuclearització de la península coreana.

"Continuaré amb les negociacions sobre comerç amb ell durant la nostra cimera després de la trobada entre el ministre d'economia japonès Motegi i el representant especial dels Estats Units Robert Lighthizer", ha establert Abe. El primer ministre japonès i Trump mantindran una reunió bilateral aquest dimecres dins els marges de l'Assemblea General de l'ONU. Per preparar el terreny de joc, els dos principals negociadors en matèria comercial d'ambdós països mantindran una ronda de converses aquest dilluns.

Per la seva banda, el president nord-americà ha piulat que des dels Estats Units "han fet molt per ajudar al Japó" que espera poder veure com la seva relació amb Tòquio es converteix en "alguna cosa més recíproca".

Noticias relacionadas

contador