dl shanghai china city night asia finance markets yuan renminbi pixabay
Sharecast / Pixabay

Les accions a Àsia-Pacífic han deixat signe mixt aquest dimecres, mentre els inversors encaixen la publicació de l'informe sobre la inflació als Estats Units lleugerament superior al que s'esperava. Nova Zelanda també ha estat notícia aquesta matinada en pujar el tipus d'interès en 50 punts bàsics, el seu increment més gran en més de 20 anys.

Les accions de la Xina continental han deixat signe mixt abans de la publicació de les dades comercials de la Xina denominades en dòlars corresponents al març, ja que la preocupació per la situació de Covid continua pesant en l'ànim dels inversors.

L'índex compost de Xangai ha baixat un 0,44%, mentre que el component de Shenzhen ha baixat un 0,841%. L'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha recuperat de les pèrdues anteriors i ha pujat un 0,16%.

El Nikkei 225 del Japó ha experimentat una alça de l'1,76%, mentres que l'índex Topix ha guanyat un 1,11%.

El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,47%, mentre que l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ho ha fet un 0,35%.

NOVA ZELANDA PUJA ELS TIPUS UN 0,5%

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha anunciat aquest dimecres una pujada del tipus d'interès oficial en 50 punts bàsics, fins a l'1,5%. La mesura representa la quarta pujada consecutiva de l'RBNZ i el seu increment més gran de tipus en més de 20 anys, segons dades de Factset.

Després de la decisió, el dòlar neozelandès es va enfortir en un primer moment, però posteriorment va caure en terreny negatiu, cotitzant per última vegada als 0,6844 dòlars, enfront d'un màxim anterior dels 0,6901 dòlars.

Noticias relacionadas

contador