• El Nikkei, tancat per festiu nacional
cbasia

Els principals parquets del continent asiàtic han acabat la jornada amb signe mixt, després que Wall Street protagonitzés un declivi després del comunicat de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). El banc central va reiterar els seus plans de seguir amb els increments de tipus de forma gradual, al mateix temps que va mantenir la seva perspectiva que la inflació arribaria a l'objectiu del 2% a mitjà termini.

No obstant això, molts dels parquets s'han capgirat i han acabat amb guanys, com és el cas de les borses xineses. Xangai avança un 0,62%, i Shenzhen tanca també en el verd amb un auge del 0,93%. A la Xina continental, l'actualitat també passa perquè està tenint lloc la reunió entre funcionaris xinesos i nord-americans (dijous i divendres) per arribar a un acostament de postures en la particular guerra comercial entre els Estats Units i la Xina.

El secretari del Tresor, Steve Mnuchin, el secretari de Comerç, Wilbur Ross, i el representant comercial, Robert Lighthizer, es troben entre els funcionaris nord-americans que participen en la reunió. Les converses estan tenint lloc després que el president Donald Trump proposés aranzels sobre la Xina i que el gegant asiàtic li respongués.

Els índexs del Pacífic pugen un 0,80%, Austràlia, i un 0,62%, Nova Zelanda. Amb el Nikkei tancat per vacances, el Hang Seng de Hong Kong acaba amb una caiguda de l’1,32%, el Kospi sud-coreà ho fa amb un declivi del 0,73%, Singapur cedeix un 1,50%, Bombai, un 0,26 % i Tailàndia i Malàisia acaben planes.

Noticias relacionadas

contador