banco popular china

El Banc Popular de la Xina (PBOC) ha anunciat aquest divendres que retallarà un tipus d'interès clau hipotecari mentre el país lluita per impulsar la seva economia afectada pel virus i les restriccions de la Covid-19 s'estenen per les principals ciutats. Els tancaments prolongats pel virus han constrenyit les cadenes de subministrament, han sufocat la demanda i han paralitzat la fabricació en l'última gran economia que s'ha adherit a un enfocament de "zero Covid" a la pandèmia.

"El tipus d'interès preferent dels préstecs a cinc anys (LPR) és del 4,45%", ha dit divendres el banc central de la Xina, rebaixant el tipus -en què molts prestadors basen els seus tipus hipotecaris- des del 4, 6% anterior. El tipus d'interès preferent dels préstecs a un any a la Xina s'ha mantingut al 3,7%, segons ha informat el banc central.

Les accions asiàtiques i els futurs de les accions dels Estats Units han pujat avui, ja que el sentiment es va veure impulsat per la decisió dels bancs xinesos de reduir un tipus d'interès clau per als préstecs a llarg termini en una quantitat rècord.

L'índex Hang Seng s'ha disparat un 2,2% a les primeres operacions, però ha retallat els seus guanys a l'1,85%. Les accions de la Xina continental han deixat pujades: el Shanghai Composite ha pujat un 1,11%, mentre que el Shenzhen Component ha guanyat un 1,33%.

Noticias relacionadas

contador