• Els analistes consideren dins del normal aquest menor creixement econòmic
  • El seu principal temor és que l'economia xinesa pateixi una forta desacceleració
cbchina81

La Xina creixerà el 2018 al seu ritme més baix des de 1990. Segons previsions del Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB per les sigles en anglès) publicades aquest dimecres, l'economia del gegant asiàtic avançarà a un ritme del 6,4% al proper any.

Això vol dir que la Xina segueix reduint la seva taxa de creixement de manera suau, ja que el 2017 està previst que el seu PIB augmenti a un ritme del 6,8%. Els analistes consideren dins del normal aquest menor creixement econòmic, ja que el seu principal temor és que l'economia xinesa pateixi una forta desacceleració després del seu impressionant desenvolupament durant les últimes dècades.

Segons l'informe presentat aquest dimecres pel Banc Asiàtic de Desenvolupament, la previsió per a la regió d'Àsia Est, que engloba la pròpia Xina, Hong Kong, Corea del Sud i Taipei, és un creixement conjunt del 5,8% el 2018, enfront del 6,2% previst per a 2017.

En centrar-se en la Xina, l'ADB comenta que durant el 2018 "el consum serà la principal font de creixement", a causa de l’augment dels salaris i de la confiança dels consumidors. Per la seva banda, "el creixement de la inversió es desaccelerarà encara més i prosseguirà amb la tendència que va començar el 2013 en resposta a factors estructurals i cíclics".

A més, preveu un repunt de la inflació a la Xina fins al 2,4% el 2018 des de l’1,7% el 2017, un creixement similar al del conjunt dels països d'Àsia Est. Els preus en aquesta regió repuntaran fins al 2,3% l'any que ve des de l'1,7% a l'actual.

Noticias relacionadas

contador