Kurod BoJ
Haruhiko Kuroda, president del BoJ

El Banc del Japó (BoJ), després de mantenir els tipus d'interès ultrabaixos la setmana passada, ha publicat dimecres les actes de la reunió de política monetària d'abril en què assenyala que seguirà amb el rumb marcat i no preveu pujades de tipus.

"Molts membres van expressar l'opinió que la inflació subjacent, mesurada per l'IPC excloent-ne factors com l'energia, seguia sent relativament baixa", segons les actes.

La majoria dels membres de la junta de política monetària del BoJ esperen que els tipus d'interès a curt i llarg termini es mantinguin als nivells actuals o més baixos, afegeixen les actes.

"Amb una finestra d'oportunitat per elevar finalment la inflació i les expectatives d'inflació fins a l'objectiu, el BoJ continua sent un dels pocs bancs centrals mundials que fins ara no han assenyalat la necessitat d'endurir la política monetària", comenten els experts de Danske Bank. El BoJ segueix operant amb un control de la corba de rendiment que té com a objectiu els bons de l'estat japonès a 10 anys al 0,25%, molt per sota dels nivells actuals del mercat per als bons de l'estat a la resta del món.

Per defensar el seu objectiu de rendiment, el Banc del Japó ha de comprar quantitats massives de bons i, per tant, afegir quantitats equivalents de iens al sistema del mercat monetari japonès. "Això ha contribuït a un debilitament rècord del ien i a una interessant connexió amb la política monetària de la Reserva Federal: com més estreny la Reserva Federal, més es veu obligat el Banc del Japó a relaxar-se", expliquen els analistes.

El ien japonès va superar dimarts el nivell de 136 i es va situar per última vegada als 136,18 enfront del dòlar. La moneda s'ha anat afeblint a mesura que la política monetària del Banc del Japó s'allunya de la de la Fed.

Noticias relacionadas

contador