ep chinese tourists watch the customary ceremony of lowering flag at tiananmen square on june 3 2013
FENG LI - Archivo
38.460,08
  • 907,92
  • 2,42%

Caigudes generalitzades entre principals mercats d'Àsia-Pacífic aquest dimecres, ja que els inversors han reaccionat a la publicació de les dades d'inflació de la Xina.

Les accions de la Xina continental han pujat. En concret, l'índex compost de Xangai ho ha fet un 0,4%, mentre que el component de Shenzhen ha avançat un 0,185%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat aproximadament un 0,1%.

Pel que fa a les dades econòmiques, les dades oficials publicades dimecres van mostrar que l'índex de preus de producció de la Xina al maig va augmentar un 9% respecte a l'any anterior, enfront de les expectatives d'una enquesta de Reuters d'un augment del 8,5%. L'índex de preus al consum de país va pujar al maig un 1,3% respecte a l'any anterior, per sota de la pujada de l'1,6% prevista en una enquesta de Reuters.

Al Japó, el Nikkei 225 ha perdut un 0,33%, mentre que l'índex Topix ha caigut un 0,2%.

El Kospi de Corea de Sud també ha baixat un 0,56%. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 0,23%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 0,19%.

Mentrestant, el Banc Mundial va millorar dimarts la seva previsió de creixement, i ara s'espera que l'economia mundial creixi un 5,6% el 2021. Això es compara amb la previsió anterior de gener d'una expansió econòmica mundial del 4% el 2021.

Així i tot, l'organització va advertir en un comunicat de premsa de dimarts que la producció mundial estarà aproximadament un 2% per sota de les projeccions anteriors a la pandèmia a finals d'aquest any, tot i la recuperació.

Noticias relacionadas

contador