japon bandera portada

Els principals parquets asiàtics deixen pujades aquest dimecres, encara que els índexs de l'Índia deixen retrocessos després de la decisió del banc central del país de pujar els tipus a 50 punts bàsics. El Nikkei nipó se situa entre les borses que més avancen, gairebé un 1%, després de la dada del Producte Interior Brut (PIB) que mostra que l'economia japonesa es va contreure menys del previst al primer trimestre.

El Banc de la Reserva de l'Índia (RBI) augmentarà el tipus d'interès de les operacions dobles en 50 punts bàsics, fins al 4,9%, amb efecte immediat, segons ha anunciat el governador Shaktikanta Das.

El tipus repo és el tipus al qual el banc central presta als bancs comercials. En una enquesta de Reuters, els economistes havien previst una pujada dels tipus d'entre 25 i 75 punts bàsics. "En aquest context, cal assenyalar que el tipus repo continua sent per sota del seu nivell prepandèmic", ha dt el cap del banc central indi.

Després de l'anunci, tant el Nifty 50 com el BSE Sensex de l'Índia han caigut un 0,4% cadascun. La rupia índia cotitzava a 77,6675 per dòlar, més feble en comparació amb els nivells inferiors a 77,4 vistos enfront del bitllet verd a la setmana passada.

El Nikkei 225 del Japó ha avançat un 0,93%, mentre que l'índex Topix ha pujat un 1,15%. L'economia japonesa es va contreure un 0,5% anual al primer trimestre, segons les dades revisades del govern dimecres, xifra que suposa una millora respecte a l'estimació inicial d'una contracció de l'1%.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 1,22% gràcies al fet que els valors tecnològics xinesos que cotitzen a la ciutat s'han disparat: Alibaba ha pujat un 8,1%, mentre que Tencent ha pujat un 4,68% i NetEase ha guanyat un 2,99%.

El Shanghai Composite de Xina continental ha baixat un 0,7%, mentre que el Shenzhen Component ha perdut un 0,911%.

El Kospi de Corea del Sud amb prou feines ha variat. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,36%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,78% a l'alça.

Noticias relacionadas

contador