• L'índex de Taiwan tanca en vermell arrossegat pels proveïdors d'Apple
Apple

La gana pel risc segueix marcant el compàs durant la sessió asiàtica. Els parquets del continent segueixen pujant per tercera jornada consecutiva, a mesura que retrocedeixen les pors sobre Corea del Nord i l'huracà 'Irma'. Els índexs de Wall Street han tancat en màxims i el dòlar segueix disparat contra el ien, cosa que ha impulsat el Nikkei, que acaba la sessió amb guanys d'un 0,50%.

  • 37.934,76
  • 0,81%

La divisa nipona s'ha arribat a canviar de mans a les 110,292 unitats i ha depreciat així fins al seu pitjor preu en 10 dies. Al mercat de les divises, segueix destacant l'evolució de la lliura, que ha estès la seva figura alcista fins a nivells per sobre dels 1,33 dòlars, màxims d'un any.

El ien cau a mínims de 10 dies davant l'impuls del dòlar

De tornada al continent, els valors tecnològics han patit una onada de presa de beneficis, després de l'avanç de les sessions anteriors, provocat per l'anticipació de la presentació de l'iPhone 8 de Apple. El gegant informàtic reculava un 0,42% a Wall Street, i els proveïdors de l'empresa de Cupertino a Taiwan s'han vist també arrossegats que ha conduït el Taiex fins a un tancament en vermell del 0,73%.

En altres llocs del món, el Hang Seng de Hong Kong es deixa un 0,27%, mentre a la Xina continental, Xangai acaba pla i Shenzhen uneix un 0,38%.

Seguint amb el repàs dels índexs asiàtics, el Kospi sud-coreà avança un 0,23%, mentre l’ASX200 australià acaba sense canvis. Tailàndia puja un 0,45%, mentre Malàisia tot just cau un 0,1%. Bombai guanya un 0,20%, just el mateix que perd Singapur.

Noticias relacionadas

contador