• El iuan es dispara el seu millor preu en quatre mesos
cbasia2d3

Les principals borses del continent asiàtic han deixat guanys durant la sessió, amb els índexs xinesos liderant les pujades, impulsats per unes dades de gestors de compra manufacturers i no manufacturers per sobre del que s'esperava. La nota negativa la posa el Nikkei, que encadena dues jornades consecutives de pèrdues.

L'activitat industrial de la Xina s'ha seguit expandint al mes de maig, de la mateixa manera que el sector serveis, que ha respost als esforços de Pequín perquè la seva economia depengui més d'aquest segment. El iuan també ha celebrat el retorn a l'activitat en el gegant asiàtic, després de les vacances de dilluns i dimarts, i s'ha impulsat fins a la seva millor preu de quatre mesos, mentre que el supervisor monetari del país està considerant canviar la forma en la qual es fixa el canvi diari del renminbi enfront del dòlar -la divisa només pot fluctuar un 2% al voltant d'aquest preu-. Les borses de Shenzhen i Xangai avancen un 0,32% al tancament, respectivament. El Hang Seng de Hong Kong acaba pla.

El iuan es dispara el seu millor preu en quatre mesos

En altres llocs, el Nikkei cedeix un tímid 0,14%, després de la publicació d'una bateria de dades macro al Japó, entre els quals destaca la producció industrial del mes d'abril, que s'ha expandit el seu millor nivell en 6 anys, però per sota de les expectatives del mercat. El ien, per la seva banda, ha accelerat els seus guanys contra el dòlar fins a un màxim a les 110,800 unitats.

A Corea del Sud, el Kospi afegeix un tímid 0,1%, gairebé igual que l’ASX200 australià, mentre la borsa de Tailàndia puja un 0,2% i la de Malàisia acaba plana. Les borses de Bombai i Singapur avancen un 0,07% i un 0,18%.

contador