• El PMI de la Xina puja per onzè mes consecutiu
0cbasia921j2

Les principals borses del continent asiàtic han tancat amb pèrdues aquest divendres seguint l'onada de vendes d'Europa i Wall Street. El retrocés dels valors de la regió esborra pràcticament tots els guanys de dijous i ha portat el Nikkei a perdre la barrera dels 20.000 punts.

  • 38.946,93
  • -0,31%

L'índex de referència de la borsa de Tòquio ha cedit un 0,92% al tancament caient per sota del nivell que havia conquistat fa dues setmanes. Al Japó, les dades macroeconòmiques també han pesat en l'ànim dels inversors després que l'IPC hagi caigut per sota del que esperava el consens de mercat, fins al 0,4% al mes de maig, comparat amb un any abans. La taxa d'atur del país nipó s'ha incrementat també fins al 3,1%.

A la Xina continental, les dades dels gestors de compres manufacturers i de serveis han deixat bona boca en disparar-se cinc i quatre dècimes respectivament. El PMI manufacturer ha pujat per onzè mes consecutiu. Xangai i Shenzhen han avançat un 0,11% i un 0,15% de mitjana i el Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat un 0,66%.

L’ASX200 australià s'ha deixat un 1,66%, el Kospi sud-coreà, ha cedit un 0,16%, mentre Tailàndia i Malàisia es deixen un 0,20% de mitjana. Bombai acaba plana i Singapur cau mig punt.

contador