Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Pujades per a les borses asiàtiques aquest dilluns, en una jornada durant la qual les borses xineses, de Hong Kong i de Corea del Sud estan tancades per festiu.

El Nikkei 225 del Japó ha guanyat un 1,16% i ha tancat als 28.542,11, mentre que l'índex Topix ha avançat un 0,75% fins als 1.980,22. Les accions nipones relacionades amb el sector turisme i de viatges al Japó han pujat després de conèixer que les mesures frontereres podrien suavitzar-se encara més.

El govern japonès ha dit avui que ha de trobar un equilibri entre l'obertura als viatgers estrangers i el manteniment del control de la pandèmia de coronavirus, en un intent de reactivar la tercera economia del món, que s'ha vist molt afectada per l'absència de turistes.

L'índex australià S&P/ASX 200 també ha sumat un 1,02% per acabar la sessió als 6.964,50. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,51%.

Els mercats de la Xina continental, Hong Kong i Corea del Sud estan tancats per vacances. Als Estats Units es publicarà líndex de preus al consum d'agost al llarg de la setmana.

Noticias relacionadas

contador