japon la contraction de l economie au premier trimestre revue a la baisse a 3 9

El PIB del Japó del segon trimestre publicat aquest dijous ha augmentat més del que s'havia anticipat. L'economia nipona va créixer un 0,9% intertrimestral enfront del 0,7% previst i el 0,5% previ i un 3,5% interanual, enfront del 2,9% estimat i el 2,2% anterior.

"Les dades definitives del creixement del PIB japonès el segon trimestre van registrar una sèrie de revisions favorables. La inversió es va emportar la major part, però el consum privat, la despesa pública, les existències i les exportacions netes van ser més fortes del que es va estimar al principi", comenten els experts de Pantheon.

"La debilitat del creixement és el principal argument de defensa de la política monetària flexible del governador Kuroda, que s'enfronta a noves pressions a mesura que el ien s'ensorra. Però és poc probable que aquestes revisions a l'alça facin trontollar la seva convicció", afegeixen aquests economistes.

El Nikkei ha recollit positivament la notícia i ha estat el millor índex avui a Àsia, amb alces del 2%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 puja un 1,5% i el Kospi de Corea del Sud avança un 0,7%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite està pla, mentre que el Shenzhen Component cau un 0,5%. L'índex Hang Seng cedeix un 0,9%.

Els inversors estaran pendents de la decisió de tipus del Banc Central Europeu (BCE) aquest dijous. S'espera una alça agressiva de 75 punts bàsics, però caldrà veure si finalment es confirma o s'opta pels 50 punts bàsics i, sobretot, caldrà veure què explica Christine Lagarde sobre els plans futurs de l'organisme.

Així mateix, el mercat també estarà avui pendent de la compareixença de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), a la 40 Conferència Monetària Anual de l'Institut Cato. La seva intervenció inclou preguntes i respostes i els analistes esperen que doni pistes sobre el que pensa fer el banc central nord-americà a la reunió de política monetària d'aquest mes.

Noticias relacionadas

contador