Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les accions asiàtiques han deixat caigudes majoritàries aquest divendres, ja que els inversors han reaccionat als comentaris dels líders dels bancs centrals de la Xina i dels Estats Units. Els inversors estaven pendents de la reacció del mercat als comentaris del governador del banc central xinès, Yi Gang, així com a les declaracions del president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell.

Les accions japoneses acaben a la baixa, arrossegades per les caigudes dels valors tecnològics, enmig de la preocupació contínua pel ritme d'enduriment de la Fed (Reserva Federal). El Nikkei ha caigut un 1,6% fins als 27.105,26 punts. L'índex Topix ha perdut un 1,19%, fins als 1.905,15 punts.

Les accions de la Xina continental han deixat signe mixt, amb el compost de Xangai pujant un 0,37%, mentre que el component de Shenzhen ha baixat un 0,153%.

El banc central de la Xina mantindrà una política monetària prudent i augmentarà el suport a l'economia, va dir divendres passat el governador Yi Gang en el marc del Fòrum anual de Boao per a Àsia. Yi va dir que la prioritat de la política monetària xinesa és garantir l'estabilitat dels preus, especialment dels aliments i l'energia.

En altres mercats, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha retallat algunes pèrdues després de caure més del 2% anteriorment. Ha baixat un 0,24% en les operacions de la tarda, ja que les accions dels gegants tecnològics xinesos Tencent i Alibaba han caigut un 1,95% i un 1,59%, respectivament.

El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,82%. Les accions australianes han baixat, ja que l'S&P/ASX 200 ha baixat un 1,57% al dia, fins als 7.473,30 punts.

Noticias relacionadas

contador