• L'IPC del Japó es dispara a l'1% el desembre
cbasia82j282

La volatilitat en el dòlar manté els mercats asiàtics en suspens en una jornada que acaba mixta. Mentre alguns dels parquets del continent han tancat amb pèrdues per segona jornada consecutiva, el Hang Seng ha assolit un nou rècord al tancament per sobre dels 33.000 punts i una pujada d'un 1,40%.

  • 40.168,07
  • -1,46%

El Nikkei encadena dues sessions en vermell, i cau un 0,16%, per la fortalesa del ien. La moneda nipona ha retrocedit terreny des d'un màxim de quatre mesos als 108,50 iens, però el dòlar ha cedit part dels seus guanys de la passada nit, després que el president dels EUA, Donald Trump, tornés a recolzar un dòlar fort, i el ien ha remuntat fins a les 109,20 unitats.

En el pla econòmic, al Japó s'ha publicat una bateria de dades macro, amb l'IPC escalant fins a l'1%, molt allunyat de la meta del Banc Central del Japó, al 2%, però superant amb escreix la dada del mes de novembre i el consens de mercat.

Les borses xineses, per la seva banda, mantenen els seus guanys de la sessió al tancament i acaben amb avanços d'un 0,3%, Xangai, i un 0,05%, Shenzhen. A Corea del Sud el Kospi puja mig punt, mentre els parquets del Pacífic acaben en vermell, amb una caiguda d'un 0,7% a Nova Zelanda i un tímid retrocés d'un 0,08% a l'ASX200 australià.

Tailàndia i Malàisia pugen un 0,2%, mentre Bombai i Singapur acaben en vermell, amb caigudes d'un 0,3% i un 0,06%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador