• El Banc Popular de la Xina ha pujat els tipus interbancaris un 0,05%
cbasia82j282

Nova jornada de vendes als parquets del continent asiàtic. Les caigudes han estat generals a les borses regionals encara que més moderades que durant les sessions anteriors durant una jornada marcada per les decisions dels bancs centrals.

  • 37.068,35
  • -2,66%

En primer lloc, el Nikkei marca la seva tercera jornada consecutiva en vermell, amb un declivi d'un 0,28%, a causa de l'auge del ien que s'ha apreciat un 0,8% enfront del dòlar. Les vendes han dominat el bitllet verd després que la president del la Fed, Janet Yellen, hagi expressat les seves preocupacions que la baixa inflació està arrelada a l'economia dels EUA.

No obstant això, el banc central va complir amb les previsions d'elevar els tipus d'interès en un quart de punt, fins als 1,25 -1,50%, cosa que ha provocat que el Banc Popular de la Xina hagi anunciat un increment dels tipus d'interès del mercat interbancari en un 0,05%, fins al 2,5%. Els analistes han interpretat la mesura com un gest simbòlic que el banc central s'encamina cap a un enduriment de les seves condicions, però sense espantar els inversors.

D'altra banda, l'Autoritat Monetària de Hong Kong ha anunciat un augment dels seus tipus d'interès de 25 punts bàsics, fins a l’1,75%, per tal de mantenir la vinculació de la seva moneda, el dòlar de Hong Kong, amb la moneda nord-americana.

Pel que fa a la reacció als parquets, Xangai i Shenzhen han tancat amb pèrdues d'un 0,29% i un 0,11%, respectivament. El Hang Seng de Hong Kong es deixa un 0,19%. Aquest dijous també s'han publicat les dades de la producció industrial i les vendes al detall a la Xina, que han resultat per sobre o en línia amb les previsions, respectivament.

A Austràlia, la inflació s'ha mantingut al 3,7% i la taxa d'atur del mes de novembre també ha resultat estable al 5,4%. L’ASX200 de Sydney cau un 0,17% al tancament.

En altres llocs, Malàisia puja un notable 1,27%, mentre Tailàndia ho fa un 0,26%.

Noticias relacionadas

contador