trumpguerracomchina

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt per obrir la setmana, amb la mirada dels inversors fixada en la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units.

  • 37.934,76
  • 0,81%

L'índex Nikkei 225 i el Kospi sud-coreà han aconseguit estendre els seus guanys de l'anterior sessió, amb pujades d'entre el 0,1% i el 0,2%, respectivament.

El president dels EUA va tornar a amenaçar divendres passat el gegant asiàtic

A les borses del Pacífic, l’ASX 200 australià ha tancat amb pujades del 0,14%, tot i el mal rendiment dels seus bancs. A la Xina continental, el vermell ha dominat els seus selectius, amb l'índex Hang Seng de Hong Kong tancant amb caigudes del 0,89%.

Per la seva banda, els compostos de Xangai i Shenzhen han cedit un 0,6% i un 1,08%, respectivament.

El mercat segueix pendent de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, després que Donald Trump amenacés divendres passat amb imposar nous aranzels per valor de 267.000 milions de dòlars sobre béns xinesos. El president nord-americà va afirmar que "arribarien molt aviat, depenent del que passi amb ells". Els analistes de Mizuho Bank tenen clar que Trump "no va deixar cap dubte" que els nous aranzels sobre la Xina són "imminents".

A l'apartat de dades 'macro', aquest dilluns s'ha publico el PIB anualitzat (3%, respecte al 2,6% esperat), el PIB deflactor (0,1%, respecte al 0,4% esperat) i els préstecs del Banc (2,2%, respecte al 2,1% anticipat) del Japó. Per la seva banda, també s'han anunciat l'índex de Preus de Producció (4,1%, respecte al 4% del consens) i l'índex de Preus al Consumidor (0,7%, respecte al 0,5% esperat).

Noticias relacionadas

contador