japon asia calle
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els parquets del continent asiàtic han tancat majoritàriament en el verd aquest dijous, amb els inversors animats per la temporada de resultats als EUA, que envia senyals que la major economia del món es manté en el camí del creixement. Les pobres dades japonesos han pesat en l'índex Nikkei 225 per segon dia consecutiu.

L'índex compost de Xangai ha guanyat un 0,5% i el Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,8%. El Hang Seng de Hong Kong ha deixat un repunt d'un 0,33%, mentre que al pacífic l’ASX200 d'Austràlia ha avançat un 0,38%, mentre que el Nikkei 225 del Japó ha moderat les seves caigudes al tancament fins al 0,09%, després d'una enquesta preliminar que va mostrar una desacceleració en la manufactura el gener. Les accions han pujat a Taiwan (+0,31%), Singapur (+0,19%) i Malàisia (+0,21%).

Dijous, l'índex de gestors de compres preliminar de Markit/JMMA ha caigut a 50,0 des del 52,6 de desembre. Les lectures superiors a 50 indiquen expansió en l'escala de 100 punts de l'índex. L'enquesta ha informat que la producció clau i les noves comandes es van contraure, mentre que les exportacions es van desplomar encara més.

Dimecres el Japó va publicar dades comercials més febles del que s'esperava per al desembre, i les exportacions van registrar la seva major caiguda en dos anys, principalment a causa de la desacceleració de la demanda a la Xina.

Noticias relacionadas

contador