japon asia calle
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les borses asiàtiques s'han tenyit de vermell aquest dimecres després d'una nova escalada de la tensió comercial entre la Xina i els Estats Units. Àsia ha caigut a mínims de fa 14 mesos després de la notícia que el gegant asiàtic demanarà permís a l'OMC (Organització Mundial del Comerç) per imposar sancions als EUA.

L'índex Nikkei 225 ha tancat amb caigudes del 0,33%, mentre que el Kospi sud-coreà ha arribat al final de la sessió cedint un 0,28%. A Austràlia, l’ASX 200 s’ha recuperat de part de les seves pèrdues inicials, però ha acabat igualment amb caigudes del 0,45%.

La Xina demanarà permís a l'OMC per imposar sancions als EUA la setmana que ve

A la Xina continental, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat deixant-se un 0,4%, mentre que els compostos de Xangai i Shenzhen ho han fet amb descensos del 0,2% i del 0,1%, respectivament.

Aquest dimarts, va ser notícia que la Xina acudirà a l'OMC la setmana que ve per demanar permís i imposar sancions als EUA.

Segons ha informat la pròpia OMC, la Xina al·lega que els aranzels addicionals, que s'apliquen a importacions xineses valorades en 16.000 milions de dòlars a l'any, són incompatibles amb la normativa de l'organització, ja que s'apliquen només a productes xinesos i superen les taxes a les quals s'havia compromès els Estats Units sota les normes de l'OMC.

Noticias relacionadas

contador