Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques han tancat en verd aquest dimarts amb la mirada ja posada en la Reserva Federal. La Fed comença la seva reunió avui per tractar la seva posició respecte als tipus d'interès. Amb tot, el mercat no preveu que anunciïn una rebaixa durant aquesta sessió.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han avançat un 0,2%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha sumat un 0,7% gràcies a l'empenta del gegant Tencent, que ha tancat amb pujades de més de l'1%.

A Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,4% gràcies a les pujades de Celltrion i, a Austràlia, l'ASX 200 ha pujat un 0,5% al ​​tancament de la sessió. Finalment al Japó el Nikkei 225 ha cedit un 0,7% arrossegat per les caigudes de Fast Retailing, Softbank i Fanuc. A més, el Topix ha caigut un 0,6%.

De tornada a la Fed, aquest dimarts inicia la seva reunió de dos dies sobre política monetària. "Els recents discursos del banc central nord-americà indiquen certa preocupació respecte a la inflació i una voluntat d'actuar si cal", reconeix Kim Mundy, estrateg del banc central australià.

"Si la Fed baixa els tipus, vol dir sens dubte que l'economia nord-americana s'està desaccelerant i, si ho fa, és completament normal que això es traslladi a l'economia global", apunten els analistes de Moody's Analytics en declaracions a la CNBC.

Noticias relacionadas

contador