cbasia93 short1

Després del nefast 2018 per als mercats, 2019 no arrenca millor a les borses asiàtiques, que tanquen la primera jornada de l'any borsari en el vermell, llastades pels febles dades macroeconòmiques publicades a la Xina. Lidera el declivi l’índex Hang Seng amb una pèrdua del 3,3%.

Els temors sobre una desacceleració a la Xina, enmig de les tensions comercials amb els Estats Units, han augmentat durant els últims mesos. Les dades de la Xina estan desconcertant els inversors i la bateria de xifres publicada aquesta matinada no ha estat diferent. El PMI manufacturer xinès va mostrar que l'activitat va estar a seu nivell més baix des de maig de 2017, cosa que indica una contracció, ja que va caure per sota del nivell de 50. Una quantitat cada vegada més gran de dades apunta que l'economia xinesa està perdent força i amb les noves comandes caient per primera vegada en dos anys i mig "la perspectiva tampoc és gens favorable", indica Jasper Lawler, analista de London Capital Group.

Amb el Nikkei tancat per festiu nacional, l'atenció se centra en Hong Kong, que s'ha deixat més d'un 3% i en les borses de la Xina continental, on el compost de Xangai ha cedit un 1,15% i el de Shenzhen ho ha fet un 0,85%. El Kospi de Corea del Sud s'ha deixat un 1,3% en el comerç de la tarda, ja que les accions del pes pesat de la indústria Samsung Electronics han caigut un 0,13% mentre que el fabricant de xips SK Hynix ha perdut un 0,33%.

L’ASX 200 a Austràlia ha cotitzat a la baixa en més d'un 1,2%, mentre l’NZX50 de Nova Zelanda ha pujat un 0,32%. En altres llocs, el vermell s'imposa a Singapur i Malàisia, amb retalls de més de l'1%, mentre Tailàndia acaba el dia amb un avanç.

Noticias relacionadas

contador