cbasiabaj3 short1
38.079,70
  • 117,90
  • 0,31%

Les borses asiàtiques arrenquen la setmana amb caigudes i estenen així el declivi de divendres a Wall Street i influïdes per les dades de comerç de la Xina, que han deixat una caiguda en les exportacions del gegant asiàtic.

Aquest dilluns han tornat a publicar dades macro a la segona potència mundial que no convencen el mercat i que serien els causants de les caigudes en els futurs nord-americans. La contracció en les exportacions xineses intensifica els temors d’una desacceleració del país asiàtic. Les importacions van caure un 7,6% interanual el desembre mentre que els analistes havien previst un 5%. Per la seva banda, les exportacions van caure inesperadament un 4,4%, i han desafiat les projeccions de guanys del 3%.

El mercat està molt susceptible a aquest assumpte després que, des que arrenqués l'any, s'hagin publicat diverses dades negatives a la Xina enmig de la por, cada vegada més gran, d'una desacceleració en el creixement mundial.

Encapçala les caigudes als parquets asiàtics el Hang Seng de Hong Kong, amb una caiguda de l’1,53%. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un 0,6%. El declivi del Nikkei és d'un 0,97%, el de l'Kospi sud-coreà, del 0,53%, mentre les borses del Pacífic han acabat planes. Tailàndia, Malasia i Singapur cedeixen entre un 0,5% i un 0,7%.

Noticias relacionadas

contador