cbaeroline virus sh1

La borses asiàtiques es recuperen aquest divendres després de les agudes caigudes de dijous, tot i que l'emergència decretada a la Xina pel coronavirus persisteix entre els principals pors dels inversors. Els parquets del gegant asiàtic i de Corea de Sud estan tancats per l'inici de les festivitats de l'Any Nou Lunar, tot i que les celebracions han estat suspeses pel brot de virus respiratori que ja s'ha cobrat 25 morts i 800 afectats.

Les autoritats sanitàries han confirmat l'aparició de nous casos a Corea de Sud i Japó, mentre a Singapur i Vietnam s'han detectat també els primers contagis. No obstant això, els índexs regionals han decidit agafar-se un respir i acaben majoritàriament plans o amb tímides pujades, després del declivi de dijous.

"A mesura que comença l'Any de la Rata, la por del contagi del coronavirus ha provocat que els mercats nacionals xinesos i globals en general es posin nerviosos", ha escrit Venkateswaran Lavanya, economista del Mizuho Bank, en una nota per a clients. "Però el pànic és prematur, ja que l'impacte evolutiu del coronavirus encara està per veure", assenyala. El Nikkei tanca amb alces de '0,13%, el Hang Seng de Hong Kong ho fa amb caigudes del 0,15%, mentre el parquet de Singapur puja un 0,17%. L'ASX200 conclou la jornada sense canvis.

Noticias relacionadas

contador