femme-ajuste-masque-pour-prevenir-declenchement-nouveau-coronavirus-chine

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha elevat a 25 les morts a causa del brot de coronavirus que va començar a la ciutat de Wuhan, mentre el nombre total de casos confirmats al país ha augmentat a 830. Diversos països de la regió han confirmat la propagació de l'epidèmia, amb els primers casos detectats al Vietnam i Singapur i nous afectats a Corea de Sud i Japó.

Les autoritats de Vientam i Singapur han confirmat aquest dijous els seus primers tres casos d'el nou coronavirus xinès.

L'Agència Vietnamita de Notícies (VNA) ha informat que s'han registrat dos casos a la ciutat de Ho Chi Minh, al sud de país. Un home xinès de 66 anys i el seu fill, de 28, han estat diagnosticats amb pneumònia provocada pel brot del coronavirus, l'epicentre del qual es troba a la localitat xinesa de Wuhan. Tots dos es troben a l'hospital de Cho Ray.

El pare devia viatjar el passat 13 de gener des de la ciutat de Wuhan a Hanoi, la capital vietnamita, i d'aquí a la localitat de Nha Trang, on es va reunir amb el seu fill. Tots dos es troben estables.

A Singapur, per altra banda, un ciutadà xinès ha donat positiu, segons ha confirmat aquest dijous el Ministeri de Sanitat. Les autoritats han indicat que es tracta d'un pacient de 66 anys resident de Wuhan, que va arribar a Singapur amb nou acompanyants el 20 de gener. L'home presenta el primer cas confirmat del coronavirus a la ciutat-Estat.

Actualment es troba a l'Hospital General de Singapur i està estable, segons el Ministeri, que estima que hi ha prop d'una trentena de possibles casos.

Noticias relacionadas

contador