• El Nikkei cau un altre 1,52% i marca mínims de sis mesos
cbasia2 short1

Els principals parquets del continent asiàtic no s'han mostrat aliens a la fortíssima volatilitat que ha assolat les borses mundials, disparades per la crisi política a Itàlia. El temor de unes noves eleccions que puguin acabar en una victòria dels euroescèptics i derivar en un abandonament de l'euro ha perjudicat les borses del continent que cauen entre un 1% i un 2%.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Així, el Nikkei cau un 1,5% al ​​tancament als 22.018,52 punts i ha marcat mínims de sis mesos durant la sessió, als 21.920 punts. La situació a Itàlia ha disparat la gana pels valors refugi, com el ien, que s'ha apreciat enfront de l'euro i el dòlar i ha pesat en la borsa nipona.

En altres llocs, els índexs de la Xina continental s'han deixat un 2,5%, després que els EUA hagi anunciat aquest dimarts que imposarà aranzels del 25% sobre béns xinesos per valor de 50.000 milions de dòlars. L'anunci es produeix una setmana després que el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, digués que l'administració de Trump renunciaria a la imposició d'aranzels, mentre que les dues parts van continuar les negociacions per evitar una guerra comercial.

La llista final de productes xinesos s'anunciarà al 15 de juny i les tarifes entraran en vigència poc després, va dir la Casa Blanca, segons CNN.

AL VERMELL

Al Pacífic, l'únic índex que no ha tancat amb pèrdues és l’NZX50 de Nova Zelanda, mentre que l’ASX200 australià cau a prop de mig punt. Malàisia pateix una caiguda del 2,85%, Tailàndia perd un 0,92%, Corea del Sud, un 1,96%, igual que Singapur i el Hang Seng es deixa un 1,37% al tancament.

Noticias relacionadas

contador