dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

Les accions de la regió Àsia-Pacífic s'han comportat de forma mixta en les operacions de dimarts, últim dia del mes de maig, mentre els inversors estaven pendents de la reacció del mercat a la publicació de les dades oficials d'activitat de les fàbriques xineses al maig. Els preus del petroli van pujar després que els líders de la UE acordessin prohibir el 90% del cru rus.

El Shanghai Composite de la Xina continental ha avançat un 1,13%, mentre que el Shenzhen Component s'ha disparat un 1,212%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,10%.

L'índex oficial de gestors de compres del sector manufacturer de la Xina es va situar al maig als 49,6, xifra que suposa una millora respecte a la lectura del mes d'abril, que va ser de 47,4.

La lectura del maig va estar per sobre del nivell de 48,6 que s'esperava segons una enquesta de Reuters, però encara per sota de la marca de 50 punts que separa el creixement de la contracció. Les lectures del PMI són seqüencials i representen una expansió o contracció intermensual.

Al Japó, el Nikkei 225 deixa caigudes del 0,33%, mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,25%. A Corea del Sud, el Kospi ha pujat un 0,61%.

Noticias relacionadas

contador