cb asia stocks 5 short1

La Xina torna a sembrar de desassossec dels mercats financers aquest dimecres després de la decisió del Banc Popular de la Xina d'ubicar l'ancoratge mitjà del iuan en els 6,9996 iuans per dòlar, lleugerament per sobre del que s'esperava pel mercat. Les borses asiàtiques han acabat la sessió amb signe mixt, amb els inversors nerviosos per la guerra comercial.

La mesura del banc central del gegant asiàtic ve després que dimarts decidís donar un petit pas enrere en la guerra de divises desfermada contra els EUA i situar el punt mitjà al voltant del que permet que el renminbi fluctuï un 2% per sota del previst i també dos dies després que el Tresor nord-americà designés el gegant asiàtic com "manipulador de divises" de forma oficial.

Els experts assenyalen que el banc central xinès, però, manté la seva postura que no usarà el iuan com a arma en la guerra comercial. Amb tot, els seus recents moviments "han demostrat que compten amb una eina per contrarestar les accions dels EUA", indica Stephen Innes, analista d'Oanda. La moneda juga un paper fonamental en les tensions comercials, ja que la devaluació del renminbi abarateix les exportacions xineses i pot arribar a contrarestar l'efecte dels gravàmens dels EUA.

Això ha tornat tot a les borses asiàtiques. El Nikkei segueix en el vermell, amb un declivi del 0,25%, mentre Xangai i Shenzhen buscquen deixar enrere els números vermells amb moderades alces del 0,20%. L'ASX200, molt apallissat també durant les últimes sessions puja un 0,7%, mentre que el Kospi sud-coreà i el Hang Seng de Hong Kong tanca pla. Els parquets del Sud-est asiàtic també acaben amb signe mixt.

Noticias relacionadas

contador