manifestation-a-hong-kong

Pequín ha reconegut que els disturbis i protestes que es viuen a Hong Kong han col·locat la ciutat autònoma en la seva major crisi des que va passar del domini britànic al xinès el 1997. Així ho ha reconegut el cap de l'oficina d'assumptes xinesos de Hong Kong i Macau.

Zhang Xiaoming, un dels més alts funcionaris xinesos que supervisa els assumptes de Hong Kong, va fer aquestes declaracions durant una reunió a la ciutat de Shenzhen, al sud de la Xina. Zhang participava en un fòrum que incloïa delegats de Hong Kong al parlament de la Xina, el Congrés Nacional del Poble i el principal òrgan consultiu de la Xina, el CPPCC, per discutir la crisi política al territori.

Hong Kong ha afrontat mesos de protestes de vegades violentes que van començar amb l'oposició a una llei d'extradició ara suspesa, que hauria permès que els sospitosos fossin jutjats als tribunals de la Xina continental.

Però les protestes s'han convertit en una reacció violenta contra el govern del centre financer asiàtic, alimentada pels temors de molts residents de veure les seves llibertats erosionades sota l'estricte control dels líders del Partit Comunista de la Xina a Pequín.

Les manifestacions i els disturbis polítics que Hong Kong viu des de fa gairebé tres mesos estan provocant que la ciutat estigui a la vora d'"una situació molt perillosa". Així ho va assegurar aquest dilluns la governadora de la regió, Carrie Lam, als mitjans de comunicació mentre el centre financer mundial segueix atrapat per una vaga general i contínues protestes.

Els manifestants han portat les seves protestes més enllà del projecte de llei d'extradició. Les "interrupcions extenses en nom de certes demandes" han "soscavat seriosament la llei i l'ordre de Hong Kong", ha dit Lam, alhora que afirma que té la intenció de romandre en el seu treball, tot i les repetides trucades per que renunciï.

Noticias relacionadas

contador