dl shanghai china city asia pudong bund river buildings prc peoples=republic of china pb
Sharecast / Jeremy Zhu via Pixabay

Les accions de les borses asiàtiques han acabat amb signe mixt aquest dijous, després que la pujada de dos dies de Wall Street s'esvaís i que l'OPEP+ acordés retallar 2 milions de barrils diaris per apuntalar els preus. Els futurs del petroli s'han mantingut plans durant la sessió asiàtica.

El Nikkei 225 japonès ha guanyat un 1%, mentre que el Topix ha sumat un 0,75%. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,56% i el Kosdaq, un 3%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha mantingut pràcticament pla. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha guanyat un 0,25%, després d'haver pujat al voltant d'un 6% dimecres. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic ha guanyat un 0,86%.

Els mercats de la Xina continental estan tancats per vacances aquesta setmana.

Al pla geopolític, aquesta matinada ha estat notícia que Corea del Nord ha disparat dos nous míssils balístics no identificats al Mar del Japó, segons ha confirmat l'Estat Major Conjunt de Corea del Sud i el govern del Japó.

L'última prova de míssils es produeix quan els membres del Consell de Seguretat de les Nacions Unides han convocat una reunió per discutir la prova d'un míssil balístic d'abast intermedi realitzada per Corea del Nord el 3 d'octubre sobre el nord del Japó. L'ONU prohibeix a Corea del Nord fer proves amb armes balístiques i nuclears.

Noticias relacionadas

contador