ep la ministra de trabajo y economia socia yolanda diaz
MINISTERIO DE TRABAJO - Archivo

El Govern ha aprovat la llei del teletreball al Consell de Ministres celebrat aquest dimarts després d'àrdues negociacions amb sindicats i agents socials. Yolanda Díaz, ministra de Treball i Economia Social, ha assegurat que "ho canviarà tot".

En primer lloc, Díaz ha destacat que "ni el treballador pot imposar l'opció del treball a distància ni l'empresa pot imposar-lo". A més, aquesta llei també gaudeix de caràcter reversible i "no pot existir un acomiadament per falta d'adaptació a les noves realitats del treball".

La ministra de Treballat ha avançat també que s'haurà de pactar el temps disponible i la resta es distribuirà de manera flexible. Una altra de les bases d'aquesta norma passa pel dret a la desconnexió, és a dir, a no estar permanentment connectats tot el dia: "El que hem tingut durant la pandèmia no és teletreball".

Les despeses derivades d'aquest teletreball hauran de ser assumits per la pròpia empresa, això és, costos i manteniment. Amb aquesta nova llei Díaz defensa que "s'augmentarà la productivitat i la competitivitat de l'economia espanyola".

La nova llei concreta també el que és considerat com a teletreball, que és aquella activitat laboral les hores treballades de la qual de manera remota representen, almenys, un 30% de la jornada total durant un període de tres mesos, és a dir, un dia i mig a la setmana.

Aquesta norma obliga l'ocupador a lliurar el text que ha de ser signat per empresa i treballador als representants d'aquests treballadors perquè acabi sent remès a l'oficina d'ocupació.

Noticias relacionadas

contador