ep las empresas de hosteleria pagan 8 dias peor que en marzo
Álex Cámara - Europa Press

La Generalitat ha decidit decretar el tancament total de l'hostaleria davant l'expansió de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana, segons han confirmat fonts de la Presidència.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparagut per explicar les noves mesures antiCovid després de la reunió de la comissió interdepartamental per a la prevenció i actualització enfront de la Covid-19 que s'ha celebrat aquest matí per analitzar les últimes dades i estudiar la possibilitat d'aplicar noves mesures, segons han informat fonts de Presidència.

Entre les noves restriccions, figura el tancament de l'hostaleria, que fins al moment obria fins a les 17.00 hores.

CESSAMENT DE SIMÓN

Hostaleria d'Espanya ha exigit una rectificació o el cessament immediat del director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, enfront de la seva "criminalització" als bars.

D'aquesta manera es pronunciaven els hostalers després que Simón afirmés ahir que la mesura que ha tingut un impacte més gran en controlar la transmissió de la Covid-19 ha estat tancar els bars.

"Sé que no és popular, però la mesura que ha tingut un impacte més gran ara mateix en el control de la transmissió ha estat el tancament dels bars", va afirmar el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

Aquesta afirmació, segons Hostaleria d'Espanya, no només és "del tot falsa" segons demostren les pròpies dades del Ministeri de Sanitat i de les comunitats autònomes, sinó que posa de manifest una "absoluta falta de responsabilitat", en no tenir en compte el "fort" impacte que poden tenir sobre un sector motor de l'economia nacional, que abans de la pandèmia aportava el 6,2% del PIB i donava feina a 1,7 milions de persones i així ha estat el quart en generació d'ocupació.

Noticias relacionadas

contador