ep isabel diaz ayuso durante la reunion que ha mantenido con el alcalde de madrid jose luis
Comunidad de Madrid

La Comunitat de Madrid ha acordat noves restriccions per intentar contenir l'augment dels contagis per la Covid-19. Segons ha anunciat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, s'han adoptat una sèrie de mesures que afecten tota la regió i que entraran en vigor dilluns que ve. En concret, s'avança el toc de queda a les 23:00h i els bars i restaurants hauran de tancar a les 22:00h.

A més, s'amplien les restriccions a la mobilitat en 47 zones de salut i 19 municipis. Aquestes mesures estaran en vigor, almenys, durant els propers 15 dies, en comptar des del dilluns 18 de gener. "Sabem que són mesures doloroses, però creiem que són mesures necessàries per a la contenció del virus", han afirmat.

En concret, es tracta de: Las Rozas, Las Matas; al municipi de Collado Villalba, la zona bàsica de Sierra de Guadarrama; a Móstoles, la zona bàsica de Parc Coimbra i a Fuenlabrada les zones bàsiques d'Alacant, El Taronger i Parc Dorantes. cosa que significa que el municipi de Fuenlabrada estarà completament tancat. A més dels municipis de San Agustín de Guadalix, El Mora, El Molar, Pedre Azuela i La Cabrera.

De la mateixa manera, les mesures a les 41 zones bàsiques i els 14 municipis que ja tenien restriccions es prorroguen fins a les 00:00 hores del dia 25 de gener.

Zapatero ha destacat la tendència a l'alça dels contagis, amb una incidència acumulada durant 14 dies de 636,1 casos per 100.000 habitants. Per això, aconsellen limitar les reunions socials als domicilis únicament a convivents, cosa que encara que de moment és "una recomanació, estem veient si jurídicament és viable fixar-lo com a obligació", ha dit.

Noticias relacionadas

contador