brexit-l-ue-prete-a-accorder-un-delai-au-royaume-uni-confirme-barnier

El cap negociador de la Unió Europea (UE) per al Brexit, Michel Barnier, creu que arribar a un acord de sortida del Regne Unit de la UE és "molt difícil, però possible" i que les converses continuen.

Segons ha afirmat Barnier aquest dimecres, "la UE romandrà tranquil, vigilant, respectuosa i constructiva" abans de les negociacions aquest dijous 10 d'octubre i que "les converses tècniques continuen". En ser preguntat sobre la possibilitat d'arribar d'evitar un Brexit dur, ha afirmat: "Crec que l'acord és possible. Molt difícil, però possible".

Les paraules del principal negociador s'assemblen a les pronunciades pel primer ministre irlandès, Leo Varadkar, que admet que veu "molt difícil" que el Regne Unit i la UE puguin arribar a un acord abans del 31 d'octubre, mentre augmenta el pessimisme per la falta de consens.

"La UE romandrà tranquil, vigilant, respectuosa i constructiva" abans de les negociacions aquest dijous 10 de octubre

Durant una entrevista aquest dimarts, Varadkar va destacar que hi ha grans bretxes "entre les dues parts, encara que va reconèixer que s'esforçarà fins a l'"últim moment" per aconseguir un pacte, encara que no a "qualsevol preu", per a la República d'Irlanda, Irlanda del Nord i la resta de la UE.

Les negociacions entre Londres i Brussel·les estan a punt del col·lapse després que el govern del primer ministre britànic, Boris Johnson, admetés aquest dimarts que veu "essencialment impossible" arribar a un acord de forma negociada abans del 31 d'octubre.

El pessimisme entre els polítics va augmentar després que Johnson mantingués ahir una conversa telefònica amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, durant la qual pel que sembla aquesta va admetre com "altament improbable" aconseguir el consens necessari. El 'premier' conservador confia, però, en aconseguir un pacte abans de la cimera europea del pròxim 17 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador